###
Hello I'm the 2nd Scribbler

Today in class we corrected the adding integers . [(2-6)+(-13+65)]-(32+34)=Some more are:-2 - (-2)=0owe 2 owe owe 2-2 +2=054-[23-(-54)]=54-(23owe owe 54)54- (23 add 54)54- 77= -23Well we also learned about multiplying Integers.

__Multiplying Integers Notes__

__ __

THIS MAY SEEM FAMILIAR TO SOME!!!!!!!!!!

When brackets are touching )( or kissing they multiply

(-3)(-3)= multiplying

-3-(-3)= not multiplying

-3(-3) multiplying when an integer touches a bracket

When multiplying integers

1.. Just multiply

2.. Count the – signs

even number of – signs =positive

odd number of – signs = negative

3(6)(-1)(-1)(-1)(2)(-1)=36

count the – signs EVEN

some answers to the todays homework in book B page 5 I think:

3 (-5) (4)=

3x5x4=60

1 negative sign so it's negative

=-60

(8)(-8)=

1st 8x8= 64

2nd 1 negative

odd so it's -64

ARIES I"M LETTING YOU BE THE SCRIBE SO YOU BETTER DO IT!!! Please!!

###
Scribe

Hello! I am the 1st scribe.In class today we learned about intergers with brackets. There are 3 types of brackets that I know of:{[( )]}.We first did the questions in the brackets. Then we take the answers and make a new question without brackets...example(1+3)**-**(-2+1)1+3=4 -2+1=-1Now you put the- in the new question.4-(-1)= 4+1=**5**example21+[4-(1+2)-(1+1)]sove( ) first. 1+[4-3-2]4-3-2= -1. 1+-1=0I knew this before from grade 7, but thats training wheels!1 to 5 on page 29 in the pun book is assigned, and so is page 4, a and b.I'll pick.......**Tyler** for the next scribesorry dion!lol

###
Time to Scribe

Scribes in Mesopotamia used a stylus and clay tablet to keep track of may things. If you are the blog scribe you are to do the same for math class.

So... when it's your turn to be scribe, try answering these questions in your blog:

What did we do in class today?

What did we learn during these activities?

Was this new information or something I've seen in math or another class before?

Was the material difficult or easy to understand?

Is there something that I still don't understand and could ask my classmates to explain?

Did anything else happen during class that would be fun to keep a record of?

Are there any links out there to explain the concepts taight in class?

When you are done your post please pick another student to be tomorrows scribe.

Make this a fun assignment.

How much effort you put in it is up to you.

Mr. H

The first scribe will be Kale.

###
Homework

1. Find the question. 2. Write a simple sentence answer. EG. He has ____ apples. 3. Use equal fractions with part over whole. 3. see if it looks right.

2. I forgot a question I did right and I dont wanna steal Mathews answer, so ill just make 1 up. If Freddy got 90 percent on a test, and got 18 correct, how many did he get wrong?

18/.9= 20. He scored 18/20. 20 - 18 = 2.

3. I got the one wrong where i had to multiply the door by 2. I multiplied both dimensions by 2, not the area. The answer is 32 cm squared.

4.Idont need help, but im willing to give it!

5. Good job people, but everyone should have at least 1 blog.

###
My post for this week....

1. Find the question, word ratio time, solvage time, simple sentence answerage time and Insaneage time

2. What percent is 56 pounds 0f 140? Part= 56 Whole=140 56/140= 40/100

3. I got full marks on all my questions. I guess I'll just

4. But... Matthew not need no help from nobody nohow

5. uhhhh.... okey-doke sure!!!

###
The Weekend is almost over Part 1 for Jan 23 to 27

### The Weekend is almost over Part 1 for Jan 23 to 27

After grading your quizzes this weekend it is painfully obvious that most of you have not been doing what is required to learn new concepts in math. Part one of your posts this week is to send a comment to this post at your class blog sites. Answer the following questions all in one post:

**1. **What are the steps needed in successfully solving percent problems?

**2.** Copy a question you did correctly. Identify the part, whole and percent involved in the quesiton. What was your simple sentence answer. Show the math you did to solve the question successfully.

**3.** Copy a question you did not get full marks on. What mistakes did you make? What is a way of answering a question correctly? (Hmmm this looks like our reflection from class)

**4.** Take a risk and ask for help on the blog. Your classmates will respond. Ask for comments to help you and see the variety of ways to answer your questions.

**5.** Comment on other peoples posts giving them your solutions and support.

1. find the question.

2. find a ratio

3. solve the problem.

4. write a simple sentence answer

2. I don't have my quiz

3. same thing

4. HElp me because I blew my Quiz.

5. Your alll doing a gooooood job!

6. QUIZ ON FRIDAY

HI RICHARD!!!!!!!!!

###
hey hey! if u need help add coments here!

Hi bloggers! im doing my homework and helping at the same time! This is dion here! If u need help with stuff on blogger after the tone, please leave a comment at the bottom of this page and ill get back to you as soon as possible... beep....

###
hey fellow bloggers! its homework time again!

1. a)find the question

b)write a simple sentence answer

c)write a word ratio

d)solve

2.the tv and the commercial question

p/w=com./all tv ?/100=17/60 = 17x100/60 = 1700/60 = 28.3(repeating)%

28.3% is commercials

3.I didnt get any questions wrong

4.ahhh!!!! I need help... please... quickly...... help from classmate... HELP!!!!!! (was that good?)

5.good job everyone!!!

###
That circle thingy

Just click here to view the thing rather than going to the main page

###
TEST THINGy

Hello I couldn't edit my test

###
im really behind....=/

sorry to bug you guys can someone really help i kinda deleted the email mr h gave us and yea...i dont know what to do...really sorry

-nell

Here is a good site for integers, ratios, algebra, and a bunch of other strange things.

I thinks this is what we are suposed to do Mr. HarbeckIt's Squeaky!

###
Example of a Percent Quiz post for Jan 23-27

1. To successfully do percent problems you need to know the following:

1. What is the question.

2. Answer the question using a simple sentence answer (using a blank for an answer)

3. What is the part and the whole? Create a word ratio.

4. Set up a proportion that looks like this part/whole = %/100%

5. The last step is to ask myself does my answer look right? If it does I can use the cross products to check if my answer is correct!

Correct Question

On an aritmetic test John received a grade of 80% He solved 24 problems correctly. How many questions were there on test?

John's test was out of __________.

On an aritmetic test John received a grade of 80%

(The percent) He solved 24 problems correctly

(The part because it is not the complete test!!). How many questions were there on test?

The word ratio is

questions correct/total questions

24/? = 80%/100 b therefore 24 x 100/80 = 30

There are 30 questions on the test. (30 x 80 = 24 x 100)

A question I got wrong was

The original price of the sofa was $500 It is now on sale for $440. What was the percent decrease?

The percent decrease was _______.

The original price of the sofa was $500

(The whole) It is now on sale for $440

(The Part). What was the percent decrease

(The UNKOWN)?

sale price/origional price = percent of sale $ /100% 440/500 =88%/100%

My Mistake was to say the 88% was the percent decrease. I needed to subtract the 88 from 100 to get a difference of 12%.

There fore the percent decrease between the sale and origional price is 12%.This is an example of what your post can look like. Please restrict your use of colour to one and its use is to show important ideas inside your post.

Work hard and make this post work. Comment on other peoples work. If they are confused and cannot answer their question show them how. We all must work as a community.

Post away.

Anon or Mr. H

###
Integers

My Memories of Integers(whats's integers)

Here is a good site for

integers, ratios, algebra, and a bunch of other strange things.

I thinks this is what we are suposed to do Mr. Harbeck

Squeeky

###
my memories of...uh... what was it...oh yeah!...Integers!

yeah... integers are those things... that uh... were negitive and posite... uh... yeah... oh and the number line thing too...

heres the website=>

This isn't really a question but it shows all about percent.

\Click here

________________________________________________

Here's another web site with it's own quiz. It has a few questions

_________________________________________________________________________

Click Here

__________________________________________________________________________

Mr Harbeck,

I hope this answers what I'm suposed to do!

If so it was easy!.

###
The question of MATTHEW!!!!.....

Curious George is at a zoo. He takes a picture of a 1-metre snake beside a brick wall. When he developed his pictures, the one metre snake was 2 cm long and the wall is 4.5 cm high. What was the actual height of the brick wall in cm????

###
the answer?

**x equals the number of geese in the park**

**Ducks: Geese:**__16__ =

__12 __192 x

**Cross multiply:**16x = (192)(12)

__16x__ =

__2304__16 16

x = 144

###
wэвѕιтэѕ

I found a

(" WebSite ") with math problems.....

I also found a

(" FunWebsite ") if you just wanna play games.....

*Games?!?.....Really?!?......***YES GAMES!...What a total shocker......**"sure it is..."

###
homework!

Three students have to write a make up test. Mark scored 24/60 on his first test and 32/40 on his make up test. Jake scored 35/70 on his first test and 54/60 on his makeup test. Marilyn scored 27/90 on her first test and 45/50 on her second test.

Which student improved the most and by what percentage?

mark 1st)24/60=2/5=40%

mark 2nd)32/40=4/5=80%

an increase of 40%

jake 1st)35/70=1/2=50%

jake 2nd)54/60=9/10=90%

an increase of 40%

marilyn 1st)27/90=3/10=30%

marilyn 2nd)45/50=9/10=90%

an increase of 60%

therefore marilyn's score improved the most by 60%

Here's the website i used=>

Click here!!!

###
Homework. does anyone want or need help?

To advertise a new chocolate bar, a chocolate manufacturer advertises 25% MORE, FOR FREE! If the standard chocolate bar is 50 grams, what is the size of the new bar? 25% of 50 =12.5 50+12.5=62.5this is the siteIf you need help you can go to the site below, or you can just ask me!!!=)CLICK ME!

###
WEB QUESTIONS? What!

This isn't really a question but it shows all about percent.

Click Here

________________________________________________

Here's another web site with it's own quiz. It has a few questions

_________________________________________________________________________

Click Here

__________________________________________________________________________

Mr Harbeck,

I hope this answers what I'm suposed to do!

If so it was easy!.

###
Mr. H's percent problem posting

The problem I found is this

# Consider those ducks and geese back at the park. Their ratio was 16 ducks to 9 geese. Suppose that there are 192 ducks. How many geese are there?

Please post an answer by placing it in my comments.

Did you get the right answer?The solution can be found

hereA great tutorial on how to solve percent problems.

percent questions.

Good luck

Mr. H

###
question one

Underline the question.Put the answer into small sentence.Then put part over whole and answer the problem with the information you have.

###
question #1

* ratio**simple sentence question fractions*and then answer it

###
percent problems #2

i think the answer is 60/125

did i do it wrong???

###
percent problems #1

$8x4=32

100%=32$

20%=$6.40(divide by 5)

32$ - 6.40 =

25.60

###
the 1st homework thingy

to find 50% of 70 is divide by 2 or half it, 70/2=35 tadah

35% of 80 is

100%=80

50%=40(divide by 2 on both sides)

10%=8(divide 5 on both sides)

5%=4(divide 2 on both sides)

10%=8 so 30%=24 and 5%=4 so

35%=28!!

###
Happy Friday the 13th homework (even though it's the 14th now..)

Q.1 Answer= Is that really a question?!?!?! anyways, first you establish the question and create a simple sentence answer. then you find part over whole. Then you use all the information you have to solve the question and finally you finish the simple sentence filled in with the correct answer

Q.2 Answer= the original area must be multiplied by 9 to get the enlarged area.

3x5 would become 9x15

3x5=15 9x15=135 135/15=9Q.3 Answer= there are 5 more girls than boys

3+ 4= 7 35/7= 53x5= 15 4x5=2020-15=5

###
I hope your happy Kale, I put it in one post

there are 7 parts35%7=55x4=2o girls5x3=15 boysso there are 15:2020-15=5So there are 5 more girls than boys

It would be multiplied by 9

2. 3x5=15

15x9=135

Write a ratio, simple sentence question, fractions, and then answer it.

###
yay, 3 answers in 1 post, how does he do it tyler!

1.First write a ratio then simple sentence question, fractions, and then actually solve it

2. original area=3x5=15 times 3 and 5 by 3. 15x9=135, 135/15=9 yay!

3. 3+4= 7. 35/7 = 5. 5x3=15, 4x5 =20. 20-15=5!

###
#3 Questions

there are 7 parts35%7=55x4=2o girls5x3=15 boysso there are 15:2020-15=5So there are 5 more girls than boys

###
#2 Question

It would be multiplied by 9

2. 3x5=15

15x9=135

###
#1 Question

Write a ratio, simple sentence question, fractions, and then answer it.

###
hey hey! its my homework!

1.by techniques do u mean establish the question. write a single sentence answer. write a word ratio. then answer it. if you do then yeah. if not i dont know what you mean.

next questions

2.it would need to be multiplied by 9

5x3=15 thats the original area

15x9=135 thats the new area

3.They are 5 more girls than boys

girls/4/8/12/16/20

boys/3/6/9/12/15

20+15=35

20-15=5

ahhh!!!the bad luck is upon me!!! ahhh!!!

besides that i beat that cube game!

###
Answer to HOMEWORK!!!!!

8$ x 4= 32$

100%= 32$

20%= 6.40

32-6.40=25.60

For the second one, i think the fraction is 63/125 so the percent would be 50.4%

###
Found It! a.k.a. homework

1.8x4=32

100%=32

---------

10%=3.2

10%=3.2

_______

20%=6.4

----------

32-6.4=25.6

She paid $25.60.

_________________________________________________

2.7/25 x4=28/100=28%

15/25 x4=60/100=60%

13/25 x4=52/100=52%

14/25 x4=56/100=56%

13/25 x4=52/100=52%

combined=63/125=50.4%

###
Grey's Answer's

1. Sami decided to park her car at Park&Go for her four-day trip. The cost is usually$8 per day or partial day. However, Sami has a 20% discount coupon for her entirebill. How much did Sami’s parking cost?

8x4=3210% of 32 is 3.220%=6.432-6.4=**$25.60**2.I'm not gonna type this question out, but it's the one with the grids.25x5=125=total sqaures7+13+13+14+15=62=total shaded squares4 divided by 125=.49=.5=50%(we're supposed to round I think)

###
Karmah's Answers

This is where I keep my answers:PClick Comments:P.....*yeah.....*

###
answer

Parking Question about Sami and her 4 day trip.

Actual answer

8x4=32

32%100=.32

.32x20=6.4

6.4x4=25.6

###
percents question

Sami decided to park her car at Park&Go for her four-day trip. The cost is usually$8 per day or partial day. However, Sami has a 20% discount coupon for her entirebill. How much did Sami’s parking cost?

Sami's parking cost **25.60**8x 4 =

**32 **32 x .20 =

**6.40** then,

32 x 4 =

**25.60**

###
Hw Question

1. Sami decided to park her car at Park&Go for her four-day trip. The cost is usually$8 per day or partial day. However, Sami has a 20% discount coupon for her entirebill.

**How much did Sami’s parking cost?**Sami's parking cost is

**$25.60 **with the discount.

$8.00 x 4 = $32.00

$32.00 x .2= $6.40

$32.00- 6.40= 25.60

###
Homework

The difference between sale price and discount is that sale price is what u pay and discount is what u save. We calculate these by finding the percents.

*What is 50% of 70?*100%= 70

50%= 35 (divide by 2)

*What is 35% of 80?*100%= 80

10%= 8 (divide by 10)

5%= 4 (divide by 2)

then...

10%=8

10%=8

10%=8

5%= 4 (add these all up)

----------

35%= 28

1. Sami decided to park her car at Park&Go for her four-day trip. The cost is usually$8 per day or partial day. However, Sami has a 20% discount coupon for her entirebill. How much did Sami’s parking cost? Since sami is on a 4 day trip, 8x4=32. 32/5 = 6.4(discount). price=32-6.4=25.6

there are 5, 5x5 grids. 5x5x5 = 125. Y=7 E=15 I=13 M=14 I=13. 7+15+26+14=6262/125=49.6.

play this game.. its harder than u think!

###
answer

I got 25.60 for my answer by multiplying 8 by 4 because she stayed there for 4 days and each day coasts 8 dolars and i got 32. So multiplied .2 by 32 and got 6.40 so i subtracted it by 32.00 and got 25.60.

8$ x 4 = $32.00

20% x 32 =

.2 x 32 = $6.40 (discount)

$6.40 - $32.00 = 25.60 (wat u pay)

###
trying something

hbd paul

###
answer

my answer to question 2 was 49.6%.

25 x 5 = 125

amount of squares = 62

125 divided by 62 x 100 = 49.6%

###
answer

my answer to question one is $26.40. i got that by multiplying $32 and 20% which got me 6.40 then subtracted $6.40 from $32.00 to get $26.40

32

x.20=6.40 (discount)

32.00

- 6.40=26.40(what you pay)

###
math

The difference between discount and sale price is discount is what we pay sale price is what you pay. We calculate sale price and discount by finding the percents.

**What is 50% of 70?**50%= 35 **divde** by 2**What is 35% of 80?**50%= 40 **divide** by 210%= 8 **divide** by 55%= 4 **divide** by 2(10%)+(10%)+(10%)+(5%) 8 + 8 + 8 + 4 = 2835%= 28

###
wut we do???

Uh im lost any1 wanna explain to me wut we do here? HArbeck if ur reading this, i'm really confuzzled!!!

###
Arrgh What am I supposed to DO!!!!!!

I am very impressed with your ablility to figure out blogging. Some of you are confused about what you are supposed to do.

When you enter your blog space create a post that answers any questions that are being asked. I will post one every week. If you are the class scribe you need to tell the class what happened in class that day

-what concepts were being taught

-give examples to help explain what was going on.

-find links to sites that are helpful to your math understanding.

You can read your classes blogs and leave comments so that they can get help from you.

Remember this is a public space and an extention of the classroom. Act and write appropriately.

Previous assignments That can be done.

Lets Try Something New

Have fun

Mr. H

###
hi what do we do here?

sup pplz

wat do we do here mr harbeck if your readin this

###
Scribe

Hey, mr. h, when are we going 2 start scribing?, my friend said its boring! **=(**

###
Think before you type!!

Before you create your first post please read the following at this blog. It is really important to think about what you are about to do and all of its consequences.

Read Me PleaseMr. H

###
math!

the difference between discount and sale price is you calculate by finding the percent of the regular price. Discount is what you save, and sale price is what you pay.

100%=70,

50%=35

100%=80,

50%=40,

10%=8,

5%=4

50%= 40

10%= 08

- 5%= 04

-----------

35%= 28

Game was Fun!

###
home work

the differecnce between slae price and discount is that the discount is what u save and the sale price is what u pay

you calculate by finding percents of the original price

100%=70

50%=35 )/2

100%=80

50%=40 )/2

10%=8 )/5

5%=4 )/2

------------

10%=8

10%=8

10%=8

5% =4

35%=28

Game was cool!

###
Hw and game

That game wass soo easy!

To find 50% of 70 you divide 70 by 2. The answer is 35. To get 35% of 80, divide 80 by 20, which is 4, then multiply by seven to get 28!5%=4X7 X735%=28discount is what you save, and sale price is what you pay

###
You call this homework!

Welcome to your first classroom blog. You will be asked to talk math to your classmates. Here you find links that will provide math help, ask classmates about math problems and discuss what happened in Mathland that day.

Question what is the difference between Discount and Sale Price? How do you calculate these two amounts?

How do you calculate mentally percetages without going insane.

What is 50% of 70?

What is 35% of 80?

Help me and the rest of the world!!

Mr. H

Try this cool game out

Cubeoban is a fun game that is played by pushing and pulling blocks until they are in their designated place.

Click here to play the game.

###
Good Luck

Thanks for inviting me into your classroom. I know you'll get out of this what you put into it. Best of luck on your blogging adventure. I look forward to coming into your "classroom" from time to time.

###
Welcome 8-41 to your Blogging Adventure!

Hello to the students of 8-41. Welcome to your Math Blog.

Good luck and learn lots.

Mr. H